Bugun...
Bizi izleyin:



Şanlıurfa’da sahra hastanesi kuruldu

Tarih: 08-10-2024 11:08:08 + -


Şanlıurfa UMKE'nin ev sahipliğinde, sahra hastaneleri kurularak tatbikat ve eğitim gerçekleştirildi. Şanlıurfa Fuar Merkezi bahçesinde düzenlenen tatbikatta 55 UMKE görevlisi yer alarak 1 günde Sahra hastanesini kurdular.


Şanlıurfa’da sahra hastanesi kuruldu

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Bakanlık 19. Bölge Koordinatörlüğünde , Adıyaman'dan gelen UMKE ekiplerinin katılımıyla sahra hastanelerinin kurulumu amacıyla tatbikat ve eğitim düzenlendi.

Şanlıurfa’da Fuar Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinlik kapsamında, muhtemel afet durumlarında hızlı tıbbi müdahale sağlayacak donanımlı sahra hastanelerinin nasıl kurulacağı ve bu süreçte karşılaşılabilecek zorlukların nasıl çözüleceğine dair detaylı çalışmalar yapıldı.

Tatbikat, deprem, sel, yangın gibi büyük afetler sırasında sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramaması için yapılan tatbikatta sahra hastanelerinin hızlı ve etkin bir şekilde kurulması test edildi.

Eğitime katılan UMKE ekipleri, bu hastanelerin kurulumu sırasında uygulanacak adımlar, tıbbi cihazların yerleşimi, hastane içi organizasyon ve hasta kabul prosedürleri hakkında detaylı bilgi aldılar.

Düzenlenen tatbikata 55 UMKE personeli katılırken 1 gün içerisinde tam donanımlı, afet, savaş ve olağan üstü durumlara hazır içerisinde havalandırması, klimalı laboratuvarı, ameliyathane hizmetleri, kadın doğum muayene alanları, personellerin kullanacağı tuvaletleri, cerrahi el yıkama üniteleri, sedyeleri, acil müdahale arabalarına kadar kullanıma hazır sahra hastanesi kuruldu.

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Abdülkadir Kısmet’in yer aldığı tatbikatta konuyla alakalı şu açıklamalarda bulundu: “Şu anda sahra hastanelerinin kurulumuyla ilgili bir eğitim tatbikatı yapıyoruz. Adıyaman ilden katılan UMKE’ci arkadaşlarımız da var. 55 UMKE personeliyle şu an şişme çadırlarımızdan, ağır iklim çadırlarımıza kadar hastaneler, personel, barınma ünitelerini bunların hepsinin kurulumunu sağlıyoruz.30 Eylül’den 5 Ekim’e kadar eğitimimiz devam edecek. Adıyaman ilinden gelen UMKE’ci arkadaşları da burada misafir ediyoruz” dedi.

KISMET: TÜRKİYE DEPREM VE AFET ÜLKESİ

Türkiye’nin bir deprem ve afet ülkesi olduğunu hatırlatan Kısmet, UMKE olarak gönüllü 187 personel ile her türlü afete, olağan dışı duruma hazırlık yaptıklarının altını çizdi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı UMKE birimi olarak iyi bir lojistik ağı kurduklarını söyleyen Kısmet, bununla da gurur duyduklarını ifade etti.

“UMKE EKİPLERİ SADECE AFETLERE DEĞİL SAVAŞ GİBİ DURUMLARDA DA HAZIRLIKLI OLMAYI HEDEFLİYOR”

Kısmet, UMKE görevlilerinin sağlık hizmetleri konusunda eğitimler aldığını ve hastalara acil tedavi gerektiren durumlarda yardımcı olabileceklerini değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 “İçerisinde havalandırması, klimalı laboratuvarı, ameliyathane hizmetleri, kadın doğum muayene alanları, personellerin kullanacağı tuvaletleri, cerrahi el yıkama ünitelerine kadar her şeyiyle, sedyeleri, acil müdahale arabalarına kadar kullanıma hazır bir hastane kurduk’ Tatbikat sırasında eğitim alan UMKE ekipleri, sahra hastanelerinin sadece kurulumu değil, aynı zamanda bu hastanelerin afet ortamında nasıl etkin bir şekilde işletileceği üzerine de bilgilendirildi.

Özellikle tıbbi cihazların kullanımından hastane içi lojistiğe kadar pek çok farklı konuda eğitim verildi. Ayrıca, ekipler muhtemel bir kriz anında hasta triyajı ve acil tedavi süreçleri gibi konularda da eğitimler aldılar. Tatbikat, UMKE ekiplerinin sadece afetlere değil, savaş gibi olağanüstü durumlara da hazırlıklı olmasını sağlamayı hedefliyor. Sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramadan sürdürülebilmesi için bu tür eğitimlerin düzenli olarak yapılmasının önemi bir kez daha vurgulanırken Şanlıurfa UMKE Bakanlık 19 Bölge Koordinatör ilin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu tür faaliyetlerin bölgede afet yönetimi kapasitesini daha da geliştireceği ifade edildi” dedi. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Gündem Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
  • YAZARLAR
FOTO GALERİ
  • Manken
    Manken
  • Atatürk
    Atatürk
  • Fantastik
    Fantastik
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • Bebişler
    Bebişler
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
VİDEO GALERİ
YUKARI